5/1 La Carlota no vol ser una princesa


Sessió de contacontes 11h30 AM

Text: Míriam Armengol Garcia
Il·lustració: Txus Astilleros Castro

LA CARLOTA no vol ser una princesa.
És el primer d’una col·lecció de contes amb valors utilitzats com a recursos
pedagògics destinats a famílies i escoles.
Aquest projecte és dut a terme per un tàndem molt equilibrat, l’escriptora que és psicòloga i la il·lustradora que és mestra. Les dues són mares i entenen la criança com quelcom imprescindible. Amb valors, amb empatia, amb autonomia, amb respecte i amb sentit comú.
La col·lecció tracta aspectes que a vegades són difícil entomar, i amb aquests contes, es pretén donar un cop de mà. Temes com la gestió dels secrets, el dol a llarg termini, la identitat de gènere, els vinces afectius, l’Alzheimer, les famílies reconstruïdes, les creences limitants, el germà que no ha nascut, etc.
La Carlota és la protagonista de tots els contes, essent un enllaç conductor per als infants i alhora, existeix una nina que acompanyarà a la versió de conte contes.
El conte contes va més enllà de la simple lectura, és un petit teatre amb cançons, canvis de vestuari, màgia, objectes diversos i interacció amb el públic infantil i adult.
La Carlota no vol ser una princesa, és un conte carregat de màgia, valors i imaginació on la protagonista viatja pel món coneixent diferents professions per descobrir què pot ser quan sigui gran. La finalitat del conte és que els nens i les nenes aprofitin la infantesa al màxim i saber que poden arribar a ser allò que vulguin ser.